söndag 16 juni 2013

Hästsjön 16 Juni

Jag hade hört en del gott om Hästsjön och dagens tur tillsammans med Ia gick till trakterna kring Nässjö. Sjön visade sig vara relativt grund och stenig, så vi rörde oss försiktigt runt. Vädret var instabilt och växlade mellan sol och ösregn. Det blåste också ganska kraftigt och känslan var snarare höstfiske än försommarfiske.


Ia blev först ut att drilla fiske. En fin abborre högg på en liten Zalt-wobbler efter en ganska kort stunds fiske, vilket kändes lovande. Vi körde sedan runt en bra stund utan att få något. Vi sökte upp en lävik och låg och kastade en stund. Jag fick då ett par små abborrar och en mört(!) på spinnare. Sedan tog vi en skön kaffepaus i solskenet innan vi tuffade vidare.

Ia tog ett par gäddor i storleken 1-1.5kg under ganska kort stund. En Rapala fiskad relativt djupt (4m) var det som lockade till hugg. Fisket kändes hett då och det var med stor besvikelse vi konstaterade åska som kom allt närmare. Vi fick stressigt att ta oss iland mot slutet inte minsta för att jag är så åskrädd. Vi satt en bra stund på land och väntade ut regnet.


Efter det körde vi runt ytterligare en stund utan att få något och bröt för mat. Under matpausen tornade rejäla moln upp sig och det blåste upp. Temperaturen sjönk till 10 grader och det blåste och regnade kraftigt. Vi försökte fiska en kort stund ytterligare, men blev genomblöta.

Vi avbröt efter 6 timmars fiske och dagen blev inte alls så lyckad som vi hoppats. Dåligt väder och mediokert fiske, men som alltid gott att få komma ut och fiska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar