fredag 23 juli 2010

Dag 6: Käringsjön

Sista dagen valde vi att fiska i Käringsjön, där vi aldrig varit tidigare. Vi kom dit vid 8:30 och betalade för båten. Vi rodde ut i den långa smala båten, kanoten som Magnus kallade den. Vinden var fortfarande nordväst och i den svala luften (7 grader) så behövdes återigen en massa lager kläder. Vattentemperaturen var 16 grader i sjön.

Vi rodde runt och letade efter heta fiskeplatser och hittade en vik där vi började fiska. Där small det relativt omgående och Niklas fick en första harr på guldskalle. Lite senare högg ytterligare en fisk på Niklas spö, denna gång resans första abborre (en liten på 2hg).

Sedan rodde vi runt i en stor djup vik och letade efter platser att fiska på. När vi märkte att hela viken var bråddjup kändes inte inte som en bra plats att fiska på.
Vi rodde tillbaka och började fiska på mellan 1,5 - 2m. Vinden mojnade och vred mot ost och temperaturen steg i det soliga vädret. Vi lät båten driva i den svaga vinden och fiskade av en ganska stor yta. Detta var starten på ett helt otroligt bra fiske. Under resten av dagen krokade vi sammanlagt 30 harrar (jämt fördelat mellan oss) mellan 500g - 950g. De flesta togs på orange guldskalle, men två på torrfluga och en på spinnare. Vid två tillfällen fick vi dubbelhugg och under en period fick Magnus fisk på fyra kast i rad.
Käringsjön verkar ha otroligt mycket harr, men det är svårt att hitta de över 1kg.
Vi fick en mycket härlig sista dag, med sol och i princip ingen vind och en massa vakande fisk överallt på grundvattnet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar