måndag 19 juli 2010

Dag 2: Guehperenjaevrie

Uppstigning stax efter 6 och avfärd mot en dag på fjället strax efter 7. När vi startade vandringen mot Guehperenjaevrie var vädret perfekt, 12 grader, sol och i princip ingen vind. Vandringen var skön och sjön låg stilla och mycket inbjudande när vi kom fram. Väderprognosen hade lovat sydvästlig vind vilket ger lä utmed rödingsträckan. Perfekt.En kaffe med chokladkaka vid ankomsten följdes sedan av entusiastiskt fiskande. Entusiasmen avtog sedan långsamt under resten av dagen. Trots perfekta väderförhållanden, med skön sol och svag vind, så blev denna fiskedag en trög upplevelse. Niklas hade "nyp" från röding vid några tillfällen och Magnus hade en röding som gick upp och vakade på torrfluga. Det vakade sporadiskt i sjön framförallt på nattsländor och en och annan skogsmyra med vingar.
Kvällsgrillen med röding och kantareller uteblev tråkigt nog. Ravioli med nudlar blev dagens kulinariska höjdpunkt istället.


Under vandringen och bilresan hem till stugan pratade vi om fjällfiskets nyckfullhet och påminde oss om att det är helt naturligt att inte få fisk under en hel dags nötande. Lättlurade som vi är, är vi efter hemkomst till stugan mycket sugna på att återvända till Vängarna för storrharrfiske. Nya hålor ska utforskas och tältet åker med för övernattning. Båten är hyrd i två dagar. I vanlig ordning är vi helt säkra på att kiloharren kommer hugga som aldrig förr :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar