söndag 18 juli 2010

Dag 1: Vängarna

Det blev uppstigning kl. 6 och sedan avfärd strax efter 7. Hård vind mötte oss i Vängarna och gjorde fisket svårt under hela förmiddagen. Vattentemperaturen är ca 17 grader. Vi gick in till en Öringtjärn när det blåste som mest och hade en ganska skön stund i lä. Vi såg inte röken av några Öringar dock.Vid lunchtid avtog vinden och hoppet om Harrfångster ökade. Ris och köttfärsås satt fint.

Efter en stunds fiskande efter luchen fick Niklas napp på guldskalle. Efter en stunds drillande kunde Niklas näst största harr genom tiderna håvas. Det kändes nu som att harrarna var i stöten och vi trodde starkt på ytterligare fångster.


Vi såg en del nattsländor men vaken uteblev i princip helt. Vi nötte ihärdigt ända till klockan 19, men hade ingen ytterligare kontakt med fisk. Vi gav upp och rodde och vandrade hemåt.
Summerat var detta en ganska dålig dag på Vängarna. Fenomenet känns igen, inte ett livstecken under många timmar.

Bara att hoppas att Rödingen är på bettet imorgon, då vi åker till Guehperenjaevrie. Ett par fina flugor kläcktes vid städet ikväll som ska rastas i det klara vattnet.

1 kommentar:

  1. Husmask bunden med rävrött material är guld i "rödinghålet" hehe... Eller en svart streamer kanske. Kul ni fick en harr igår iaf! Va vägde fisken? Ha det gött o skitfiske!

    SvaraRadera