torsdag 22 juli 2010

Dag 5: Kloppmyrtjärn

Väderprognosen för dagen var hård vind och regn stundtals. Vi valde därför en skogstjärn som vi trodde skulle ligga skyddad från vinden.Vi kom dit vid 10 och vädret var ganska skönt till en början, 18 grader med en frisk sydvästlig vind.

Vi fiskade ett par timmar innan lunch och Niklas fick en öring på 625g. Flugan som lurade fisken var en guldskalle med en förförsik svans, tagen ur Tords "Tännäs flies collection - Golden edition" som inhandlades i höstas. Magnus hade två öringar som steg på torrfluga, men båda klarade sig undan med blotta förskräckelse.Till lunch åt vi Chili Con Carne med ris.

Efter lunch började det mullra i kanterna och vinden vred mot nordväst. Plötsligt kom en blixt från klar himmel och skrämde livet ur åskrädde Niklas. En rejäl regnskur drog förbi och temperaturen sjönk till 7 grader.

Vi fortsatte att fiska i den hårda vinden och frös som hundar. Niklas hade flera nyp i flugan, men lyckades inte kroka någon mer öring. Magnus satt mest och värmde sig i vindskyddet.

Vid 17-snåret ökade vinden ännu mer och fisket fick avbrytas. Vi eldade i vindskyddet och grillade öringen som avnjöts med kantareller (i vanlig ordning) och Remouladsås. Det värmde gott i kylan.Imorgon har vi bestämt oss för att testa Käringsjön. Vi har hyrt en båt av Per-Roger som bor i byns enda hus. Det ska bli mycket spännande och vi tror på storharr igen! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar