torsdag 15 maj 2014

Vardagslyx vid klubbvattnet 13 maj

Efter en mycket intensiv helg och start på veckan var det grymt skönt att glida ner till klubbvattnet en sväng. Sjön låg i princip spegelblank och solen värmde gott större delen av kvällen.  Stillheten och lugnet där nere är verkligen avkopplande. Jag kom ner runt 18:30 och bröt fisket strax efter 21.

Det vakade ganska intensivt i början och jag startade fisket med nymf. Jag hade ett nyp i flugan ganska snart och en stund senare krokade jag första firren. Den slet tafsen dock och kom undan med en liten fluga i munnen. Efter ett tag avtog vaken och jag bytte till sjunklina och booby/bagge. Detta blev starten på ett grymt bra fiske. Jag krokade 5 fiskar ytterligare men landade bara en. En slet tafsen och övriga tre släppte plötsligt efter en god stund drillning. Jag har tappat rätt många fiskar de senaste två turerna när jag fiskar med sjunklina och booby. Förstår inte riktigt varför.
Det var riktigt avkopplande och skönt att få fiska en stund mitt i veckan. Vardagslyx!

1 kommentar:

  1. Öka tafstjockleken lite o pressa hårdare så kommer du tappa färre. hehe Gött ska nog ta en kortare tur till Trollsjön imon.

    SvaraRadera