måndag 26 maj 2014

Klubbvattnet 22 maj

Värmebölja och en kvällstur till klubbvattnet i högsommarvärmen. Jag åkte ner runt 17 och Ia och Emma anslöt runt 18:30. Emma lekte runt och gjorde egna fiskespön och roade sig medan vi fiskade tillsammans en stund.

Det var runt 29 grader idag och stekande sol. Fötterna höll på att brinna upp inne i gummistövlarna. Det var väl inga optimala förutsättningar för fiske från början. Det vakade i princip ingenting idag så jag satsade på olika nymfer. Ia körde även denna gång boobyfiske utan framgång. Vid nästa tillfälle får vi testa med annat för hennes del. Det är hög tid att hon får drilla fisk igen.

Framåt strax efter åtta när solen försvann bakom träden kom fisket igång, innan dess var det i princip dött. Jag tog en fin regnbåge på sawyer nymf. Även denna regnbåge bjöd på rejält motstånd och tog rejält med backing vid ett tillfälle. Kul! Det är ett sanslöst drag i dessa firrar i år.
Jag hade sedan ett par nyp i flugan och krokade också en som slet tafsen efter bara en kort stunds drillning.

Det var i princip inga vak där nere idag. En rejäl kontrast mot senast då mycket fisk visade sig i ytan. Det blev en mycket härlig kväll när temperaturen minskade något. 22 grader kl 21:30, inte illa för att vara i slutet av maj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar