söndag 4 oktober 2015

Tiveden 4 oktober

Även denna dag möttes vi av en i princip spegelblank sjö. Vilket härligt sensommarväder vi fick, svaga vindar en hel del sol och runt 14 grader. Det vakade inte alls lika mycket idag och det visade sig att fisket också var mycket trögare. Jag valde att sjösätta flytringen och Ia rodde runt i båten.
Vi startade fisket 9:30 och pausade för 11-kaffe utan att ha känt någon fisk. Efter fikat åkte jag med i båten en stund och vi rodde runt med en sjunklina och en flytlina utan att det hände något. Jag bytte till flytringen igen  samtidigt som solen tittade fram. Det  började vaka lite här och där i sjön och efter en stund fick jag en vakande fisk i närheten av ringen. Jag fick ut flugan perfekt i fiskens väg och det tog bara ett par sekunder innan den tog min Black Martinez. 
Fisken var riktigt pigg och bjöd på en bra fight innan jag snabbt kunde kroka av den och låta den simma vidare. Vinden ökade på något och det var återigen dött en lång stund. Plötsligt avtog vinden igen och inom kort hade jag vakande fiskar runt mig igen.
Ut med flugan och återigen så krokade jag en fisk nästan omgående på en nymf (double legs). Ia fick nöja sig med två mörtar,  varav en på torrfluga, under denna period. Vi lunchade en stund och gav oss ut på en sista stunds fiske.
Det var återigen dött och ingen vakande fisk. Jag hoppade i båten och vi tog en sista sväng med båten för att försöka få en fisk till Ia. Och minsann, 20 min innan det var dags att avsluta så högg en regnbåge på en flicksländenymf fiskad på flytlina. Underbart! 
Vi vände hemåt runt 16:30. Som summering kan sägas att vädret var mycket bättre i år än förra året men fisket var något trögare. Härliga dagar har vi hur som helst haft i Tivedens sköna natur och vi lär återvända igen nästa år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar