lördag 23 april 2016

Hökensås - premiär 23 april

Äntligen hade jag/vi möjlighet att vara med på en premiär i Hökensås igen. Upp i ottan som vanligt, klockan ringde 05:35, och varken Ia elker jag var väl särskilt pigga då. Vi kom iväg fint och strax innan kl. 6 satt vi redo vid Havssjön med riggade spön. Kanonskottet som ska komma 06:00 var otydligt i år så det dröjde till 6:05 innan någon började fiska. Det var en klar och mycket kall morgon. Svag nordlig vind och -1 grader. Vi frös båda mycket och hade ingen kontakt med fisk under första timmen. Vi sökte oss efter en stund till en glänta i lä med sol och tog morgonkaffe. Ia som sakta tinade upp i solen slocknade där i 1.5h medan jag fiskade vidare. Ingen fisk. Gav upp runt 9 och gick bort till Magnus och Tord för en mycket trevlig pratstund. Kul att stråla samman på Åsen igen.
Det blev en lång paus innan vi, tillsammans med Magnus, rörde oss mot udden på andra sidan Stockaviken, men inte heller där blev det någon fisk för oss. Förutom trevlig matpaus och snack så var det mest spännande som hände att ett storlom-par gled förbi alldeles nära och lyckades fånga en fin fisk.
Efter maten rörde vi oss tillbaka till hopptornet och Magnus fick en fin regnbåge på första utlägget. Ia och jag fick inget.
Vi bröt fisket runt 14:30 utan att ha känt en fisk på hela dagen. Det känns som att alla andra runt sjön fick massa fisk, ex. fick Magnus 7st, så lite frustrerande var det allt. Men hur som helst en härlig dag med trevligt umgänge och favorit-hobbyn :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar