måndag 7 maj 2012

Röding på Hökensås 6 maj

Dags för en vända till Hökensås igen, denna gång ensam då mina fiskekompisar var upptagna med annat.

Tog sovmorgon och anlände till Havssjön runt kl 12 på dagen. Det var soligt och fint väder, men relativt kallt i luften (9 grader) och i vinden. Startade fisket nära parkeringen med flytlina och fick ett par regnbågar den första timmen. Den ena var i riktigt god kondition och vägde 1.3kg.

Det var gott om lekfiskar i vassviken och de cirkulerade framför fötterna på mig hela tiden. Det var en och annan riktigt rejäl firre som jag gärna hade fått på kroken, men de var inställda på andra trevligare aktiviteter än att tugga flugor.
Två lekande fiskar som cirkulerade framför fötterna.
Efter en kort kaffepaus fortsatte jag på samma ställe och fick efter en stund en röding på 0.7kg. Vilken härlig bonusfisk. Det är så häftigt att de har fått ett bestånd av röding att överleva sedan vintern. Denna var i god kondition och magen var proppfull med insekter.
Härlig röding från Havssjön.
Jag flyttade mig sedan runt i sjön under några timmar, men fick ingen mer fisk. Jag frös ganska mycket i vinden och beslöt mig för att byta sjö till syd- och nordvattnet runt kl 18.

Jag hittade en skön plats i sydvattnet med sol och i princip ingen vind där jag fiskade ett tag. Jag fick ganska omgående en regnbåge ytterligare som var riktigt stridbar.

Jag avslutade sedan fisket i nordvattnet och fick en riktig kanonavslutning när jag testade sjunklina och booby för första gången. Jag krokade inom loppet av en timme 5 regnbågar ytterligare. Fick t o m en regnbåge på torrt, som tog booby-flugan innan den hann sjunka :)

Totalt blev det 9 fiskar idag, där rödingen är en självklar höjdpunkt.

Jag avbröt fisket kl 21 och då hade temperaturen sjunkit till 5 grader. Jag frös så jag skakade sista halvtimmen med fisket var alltför bra för att avbrytas :)

Jag lyckades förstöra mitt i princip helt nya spö idag också, inte kul. Det gick rakt av mitt på under ett utlägg av linan. Fattar ingenting, det ska väl ändå inte kunna hända?

1 kommentar:

  1. Fiske-Nytt, med mera, finns på:
    http://hem.passagen.se/kent.andersson

    SvaraRadera