söndag 12 juli 2009

En dag i Västra Aborrvickrarna

Klockan ringde idag 06.00 och vi lämnade stugan strax efter sju. Efter bilfärd och promenad till Vickrarna upptäckte vi till vår förskräckelse att det inte fanns någon ankarlina i båtarna som Unmo hade lovat. Efter letande i terräng och pusslande med flera olika bitar fick vi ihop ca 5 meter. Tur det!

Det blåste en del på förmiddagen och Harren ville inte hugga. Vi körde då istället en stund med småwobbler för att försöka få aborre och det gick kanon. Vi fick två fina borrar på 10 minuter!
Magnus aborre vägde 950g och Niklas 1100g.

Efter lunch vid Öringtjärnen i regnet sprack himlen upp och vinden mojnade. Vi fick en riktigt skön eftermiddag när vakande Harr också började visa sig. Vi fick 5 Harrar (Magnus 3st 6-8.5hg och Niklas 2st 6hg, 1 på torrfluga) dock ingen över 1kg, mycket konstigt. Vi återkommer en dag senare i veckan och då ska kiloharrarna få smaka på hullingarna.

Det är ca 15 grader i vattnet och det kläckte enstaka stora nattsländor under dagen.


Imorgon bitti drar vi till fjälltjärnen (10km vandring!) och stannar där 1-2 nätter, beroende på väder och fiske. Det blir ingen uppdatering av bloggen imorgon alltså.

1 kommentar:

  1. Vilka fina borrar! jag får gratta!Hoppas ni får bra fiske i öringtjärnen.

    SvaraRadera