onsdag 15 juli 2009

En härlig dag på ett utfiskat(?) Vickrarna


Uppstigning tidigt som vanligt och avfärd mot Vickarna runt 07:30. Vid ankomst till båtarna möttes vi av en helt underbar syn. Vickrarna låg spegelblank och vi rodde med förtjusning ut till klassiska rännan. Det kändes som att detta skulle bli en kanondag. När vi kom fram vakade det ganska mycket i sjön och fiskeglädjen var total.

Det högg ganska omgående en harr på 8hg som gav hopp om en dag med riktigt bra harrfiske. Under ett par sköna timmar i solen krokades 5 harrar (Niklas 3st 2-6hg, Magnus 2st 8 + 3hg) på både vått och torrt flugfiske. Dessutom hade vi ett flertal ytterligare kontakter med fisk. Nu skulle väl ändå kiloharren fixas.

Det blev lunch vid vindskyddet. Eftersom vi inte fått någon kiloharr så fick det bli Chili Con Carne (och makaroner) på elden istället.

Vädret var efter lunch fortfarande fint, men det började blåsa mer och mer. Vaken upphörde och vi kämpade på i vinden i flera olika hålor med sjunklina. Under eftermiddagen fick vi en ruskig hagelskur över oss. Hagel stora som stenkulor studasde i båten och plågade oss rejält en stund.

Vi fick ingen ytterligare fisk och har alltså krokat 10st harrar totalt och ingen över kilot!!!
(Niklas har nu varit 4år i Tännäs utan att lyckas kroka en harr över kilot, skandal)
Detta har aldrig hänt förut, kan det kanske bero på det ökade fisketrycket på området. Tydligen var alla båtar i både Vickrarna och Vängarna uthyrda under hela juni.

Imorgon packar vi tung last igen och beger oss till Nageltjärn (eller den heter visst Guehperenjaevrie) för en övernattning i tält. Vädret verkar bli riktigt bra imorgon också och vindarna blir svaga och i en vindriktning som gör att den heta rödingsträckan blir fullt fiskbar. Vi längtar redan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar