söndag 20 april 2014

Lilla Havssjön Hökensås 20 april

Det blev en tur till Lilla Havssjön på påskdagen. Vi sov över i Månsarp efter festen på Påskafton och åkte hem på morgonen och packade fiskeprylarna. Vi kom rätt sent till Havssjön, runt 10:30. Magnus och Tord var så klart redan på plats och satt och pratade ute på bryggan vid hopptornet. Det är som alltid gott att ses vid fiskevattnet och det fick bli en kort pratstund innan vi började fisket. Tord hade fått några fiskar tidigt på morgonen, men sedan hade det varit trögt. Lite illavarslande.

Vi svingade på ett tag utan framgång innan det blev dags för dagens första kopp kaffe i solen.

Cisse och Titti kom förbi en stund senare och fiskade vid hopptornet. Entusiasmen var dock inte på topp och de blev tyvärr inte så långvariga vid sjön.

Vädret var fantastiskt denna dag, vilket också gjorde att Havssjöns strand lockade en massa grillande och i vissa fall badande gäster. Känslan var sådär för flugfisket tyvärr, men vi ville hålla oss till bryggorna då det är lättast för Ia att kasta där.

En bit in på eftermiddagen flyttade vi oss med Magnus bort till lilla parkeringen och kastade på platser ner mot Stockaviken. Vi såg även här en massa lekande fisk, men det var svårt att få några hugg. Vi käkade lunch på Trangia denna dag och gulaschsoppan smakade fin-fint.

Magnus drog på en lekfisk inne i vassviken efter en stund och efter ett tag jag tog över hans plats med en färgglad fluga i änden på tafsen.
Magnus krokar av en lekfärgad hanne.
Efer några kast satt äntligen en fisk som visade sig vara en riktigt fin lekfärgad hanne. Jag höjde mitt mycket blygsamma pers. på regnbåge från 2. till 2.1kg. Ia fick sedan också en stund på samma plats, men tyvärr fanns ingen mer huggvillig fisk.
En fin lekfärgad båge på 2.1kg.
Vi såg otroligt mycket kräldjur denna dag. Mest snokar som låg och solade utmed stigar och utmed vattnet men också ödlor och en huggorm. Det prasslade i löven mest hela tiden.

En av alla snokar som vi såg denna dag.
Vi bröt runt 17:30 och åkte till Månsarp för att hämta barnen hos mormor.

Det var en dag med fantastiskt skönt väder men fisket inte var särskilt bra. Ia får vänta ytterligare ett par veckor på sin första flugspöfångade firre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar