söndag 22 april 2012

Hökensås 22 april

Idag var det dags för årets andra pass på Hökensås, denna gång med Stefan. Det är första gången vi fiskar ihop och vi åkte till Nordvattnet som Stefan känner utan och innan. Jag invigde idag nytt spö och lina och var lite extra sugen på att börja svinga spöt.

Dagen bjöd på mulet väder med i princip ingen vind, riktigt bra förutsättningar.

Stefan har pratat mycket gott om sina favoritplatser i sjön och de levererade verkligen. Vi krokade båda fisk relativt omgående och redan efter 45 minuter hade jag lyckats kroka 3st. Vilken härlig känsla att få drilla fisk igen.
Lugnt och stilla i luften och inte långt till nästa hugg,

Stefan tillbringade en hel del tid i sin flytring och upplevde ett riktigt bra och roligt torrflugefiske. Många fiskar krokades och det fanns mycket vak att kasta på under hela dagen.
Stefan paddlar ut för att kasta på vak.

Dagens häftigaste upplevelse för mig var regnbågen som högg när jag stod och vevade in linan för att avbryta fisket. Jag tog in linan riktigt snabbt och när jag bara hade några meter lina kvar så såg jag hur en regnbåge kom i full fart precis i ytan och klippte fluga, nästan framför fötterna på mig.
En av årets första regnbågar som får följa med hem till frysen.

Vi avbröt fisket runt 16 och det blev totalt 7st krokade fiskar för mig. Hur många Stefan till sist fångade vet jag inte riktigt men det var fler än så. Får tacka dagens fiskeguide för en mycket trivsam dag på åsen :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar