måndag 25 april 2011

Flugfiskepremiär i Hökensås (24/4)

Äntligen dags för fiskepremiär. I år blev flugfiskepremiären i Hökensås en vecka före det officiella datumet. Magnus kom förbi mig vid 06:30 och vi styrde mot Lilla Havssjön för att där möta upp med Tord och Andreas som redan var på plats. Vi samlades vid hopptornet och tog det lugnt en stund, drack kaffe och pratade och mådde fint i den tidiga morgonsolen. Andreas och jag fiskade sedan hyfsat intensivt medan Tord och Magnus satsade mer på fika och prat :-)

Jag fick en fin husmaskimitation av Tord som han bundit själv och den fick bli första flugan för dagen. Jag viftade på en stund utan att något hände. Tord tog fram sin kamera och började fota lite. Jag skämtade med honom och sa att han skulle vara beredd och fånga när jag fick napp. Jag frågade om han var beredd med kameran och drog till i spöt i ett, som jag tänkte, fejkat mothugg. Exakt i samma ögonblicket fick jag napp och fick till ett perfekt mothugg. En sådan osannolik timing så det lär nog aldrig ske igen. Tyvärr släppte fisken efter en kort stunds drillning p g a en slarvigt knuten fluga. Knuten gick upp, surt!

Linan utsträckt och flugan har landat.

Efter detta flyttade vi oss till olika platser, där jag och Andreas strålade samman ute vid udden, Magnus fiskade i närheten av parkeringen och Tord var kvar vid hopptornet. Magnus var nära att snubbla över två huggormar som låg och solade sig bredvid stigen, lite halvläskigt.

Andreas i full gång med fisket. Den skarpögde kan ana Tord och Magnus i höger bildkant.

Magnus blev första person att landa en fin regnbåge från sin plats. En stund senare fick Andreas 2 öringar och jag 2 öringar och en liten regnbåge. Det var en stund mellan 11-12:30 ungefär då fisket var riktigt bra.
'
En av mina två öringar som fastnade på kroken.


Andreas med en av sina öringar.

Vi bröt upp för lunch strax innan ett och åt en härlig Hamburgertallrik. Vi gjorde sedan en kort utflykt till Vita Tjärn för att drilla lite regnbåge. Det verkar dock inte som att det har satts ut någon fisk där ännu. Tjärnen låg helt stilla och tyst och vi avbröt fisket efter en kort stund.

Tord och Andreas åkte hem efter det och Magnus och jag återvände till Havssjön igen. Vi fiskade en knapp timme utan att få något. Under denna period syntes knappt några vak överhuvudtaget på sjön.

Vi hade en fantastisk dag med sol och i princip ingen vind. Som vanligt var det mycket trevligt att träffa gänget igen och prata igenom fiskeminnen och annat viktigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar