fredag 13 augusti 2010

Finbesök från stan och en tur på Stråken

Igår blev det fiske i Stråken med Calle och Robban som hittade hela vägen från Jönköping ut till Stråkens båthamnsförening. Vi var ute mellan 14:30 och 20:00 ungefär och lyckades pricka en eftermiddag/kväll med fantastiskt väder. Sol mestadels, svag vind och runt 20 grader. En härlig stund på sjön!

Det var en tur med en hel del små fadäser. Det började redan innan vi kom igång med fisket på allvar. Jag knäckte ena åren efter bara fem-sex årtag. Vi skulle sedan försöka vända båten för att tömma ur vatten ur dubbelskrovet. Då lyckades vi knäcka en bit av relingen och ett handtag på sittbrädan lossnade. Känns som om den gamla Örnvikbåten har gjort sitt. Dags att spana efter en ny plasteka att ha i Stråken.

Nåväl, väl ute så var väl fisket ok, men det kändes inte som att fiskarna var riktigt på hugget. Vi hade det riktigt gött i solen och gled runt och tjötade, trollade och kastade på klassiska platser. Calle dominerade på abborrarna med sin lilla förföriska gula jigg med orange skalle och krokade 15st under dagen. Själv fick jag 6 abborrar och 1 gädda framförallt på en gul/vit myran spinnare. Robban hade det lite mer motigt. Han fick först upp ett halvt träd, men krokade sedan till sist en gädda som knappt var större än wobblern.


Förutom strulet i början av turen så lyckades vi vid ett tillfälle få in lina i motorn och fick skruva loss propellern för att reda ut trasslet.

Vi avslutade fisket i kanalen vid järnvägsbron. Calle fångade fisk och Robban imponerade initialt med riktigt långa kast i den smala kanalen. Men till sist kom så ett missriktad kast som var högre än det var långt och spinnaren fastnade 6-7m upp i en tall. Den kommer förmodligen vara synlig där som ett minne från denna tur under lång tid framöver.


Jag är mycket nöjd med mitt nya spö. Det är riktigt skönt att kasta med och roligt att drilla även mindre fiskar på. Känns dock som att rullen inte var så snygg till detta spö, får nog bli ett köp till våren :-)

2 kommentarer:

  1. Ska du få tummen ur o följa med på en laxtur i höst? Du måste ju få testa på lite ordentligt fiske o rullskrik! Skoj att spöt va bra, sånt man aldrig riktigt vet. Jag har en grymt go UL-rulle som kommer från det otroligt smäckra o kvalitetssäkra företaget OKUMA... Men denna rulle är faktiskt den goaste UL jag testat. Kommer inte ihåg va den heter men ska kolla upp det. Ska inhandla ett nytt laxspö snart me, det är ju alltid roligt. Blir ett karp-spö den här gången. Ha det gott

    SvaraRadera
  2. Hmmm. Vad ska man säga? Måste köpa nya prylar då kommer det garanterat gå bättre.. :-)

    SvaraRadera