lördag 22 mars 2014

Premiär Hökensås 22 mars

Äntligen premiär för flugfisket denna säsong. Det blev en tur ensam till Lilla Havssjön där jag fiskade från runt 7:30 till runt 13:30. Det var lugnt och stilla vid Havssjön när jag kom dit. Såg en ensam fiskare vid hopptornet som drog vidare en kort stund efter att jag anlände. Via Facebook-inlägg senare under dagen insåg jag att det var Tord som var där under morgonen :)

Jag gick ut till udden utanför Stockaviken och hade ett par tröga morgontimmar där. Riggade efter en kaffestund om till flytlina och nymf och tog ganska omgående en mycket fin regnbåge direkt på utlägg. Riktigt härligt att få drilla fisk igen. Jag hade sedan nästan direkt ytterligare en fisk som kom upp i ytan och spanade på flugan utan att ta.

Magnus kom förbi en sväng och vi fick en trevlig pratstund. Han var och hämtade kort till Strandgölen kommande helg.

Årets första båge som föll för en liten nymf.
Jag bytte till sjunktafs och Wollybugger och rörde mig via Stockaviken mot parkeringen. Fiskade i en av gluggarna innan parkeringen och fick 2st regnbågar där och tappade en. Den tappade var riktigt fin i storlek och bjöd på flera rusningar och ett par hopp innan den tyvärr slet sig.

Jag testade att fiska i vassen alldeles vid parkeringen och fick efter ett tag ett rejält hugg. Regnbågen var riktigt stor, men efter bara ett par minuters drillande så körde den fast i snår i botten och kunde slita sig. Lite synd.

En härlig premiär blev det med bra fiske. Det var kallt i vinden och rejält kallt i vattnet när man vadade ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar