måndag 8 juli 2013

Landsjön 8 juli

Dags för en tur till Landsjön, denna gång tillsammans med Calle. Soligt väder bjöds för dagen och till en början ganska friska nordliga vindar. Vi anlände till sjön strax före 15 och planen var att fiska till kvällen.

Vi startade fisket med att köra rakt över hela sjön på djupt vatten, med djupgående wobblers. Vi hade ingen känning överhuvudtaget under den resan. Vi snackade på en hel del annat och funderade på hur snabbt man ska köra vid trolling egentligen. Vi googlade och laddade hem appar, så nu har jag en riktigt trevlig app som mäter fart, kan logga heta platser, kompass mm. Det blev ibland mer fokus på exakt "rätt" fart istället för fisket i brist på hugg :)

Vi byte sedan taktik och åkte runt och kastade på vassar på västra sidan. Calle körde med UL-spö och jag hade bestämt mig för att ta gädda på Jerk-fiske. Det var trögt ytterligare en stund innan första hugget kom. Calle drog sedan både abborre och gädda utan att jag överhuvudtaget kände något. Jag bet i med Jerk-prylar, men efter att Calle fångat ytterligare fisk så gav jag efter och bytte till lättare UL-grejer.

Vi flyttades oss sakta utmed vassarna och fångade någon fisk här och där, både gädda och abborre. Som vanligt är det viktigt att prestera snygga kast som landar så nära vassen som möjligt. Vet inte riktigt vad som hände, men plötsligt drog Calle iväg ett kast som landade säkert 5m in i vassen. Vi fick trycka oss in en bra bit i vassen med båten för att komma åt draget. Det var sedan inte helt enkelt att ta sig ut därifrån :)Framåt 19-tiden mojnade vinden och det blev riktigt stilla och skönt på sjön. Vi hittade en vik med relativt djupt vatten nära inpå vassen. Vi såg flera fiskar som var uppe och vakade i ytan och bestämde oss för att stanna där en stund. Detta blev starten på en riktigt rolig period med flera krokade fiskar. Jag hade riktigt bra flyt ett tag där med mycket kontakt med fisk. Det som möjligen var lite frustrerande var att jag inte lyckades kroka någon fisk när jag fiskade med lite större wobblers och jiggar eller när jag Jerk-fiskade. Det var på mindre jiggar på UL-spöt som det nappade. Jag tappade dagens största gädda under den perioden. Den bjöd på ordenligt motstånd (med UL-utrustning) men släppte då linan gick av. Ingen höjdare att fiska gädda utan tafs.

När fisket stannade av där så rörde vi oss sakta vidare hemåt. Vi hade då krokat av 4 gäddor och 4 hyfsade abborrar var och det blev mer och mer prat om att vinna "tävlingen". Både jag och Calle tappade varsin gädda på nästa ställe vi stannade. Nästa ställe krokade jag en gädda som också slet sig. Vi bestämde sedan oss för att nu är det sista kastet och drog iväg i varsin riktning. Calle lyckades då till stor förtjusning ta en abborre på det kastet och gick därmed segrande ur dagens fiske.

Röd/vit reflexspinnare, Myran gul/vit, och jiggar både gul och svart fungerade mycket fint på både abborre och gädda idag. Gäddorna snittade runt 1.5kg, så det större höll sig undan även denna gång.

På väg hem testade vi maxfarten för båten med den nya appen.

Vi avbröt runt 22 mycket nöjda med dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar