söndag 25 september 2011

Eftermiddag vid Trollsjön

Fiskesuget blev rejält denna vackra soliga sensommar-söndag och jag bestämde mig för att åka en sväng till Trollsjön under eftermiddagen. Fiskade i ungefär 2,5h innan mörkret började falla.

Sjön låg i princip helt spegelblank när jag kom ner och vakande fisk visade sig lite överallt i sjön. Jag monterade min flytlina och knöt på två torrflugor. För första gången knöt jag ett Nya Zeeland tackel inspirerad av en artikel av Johan Klingberg om höstfiske efter regnbåge. Jag stod ett tag med riggat spö vid kanten och väntade. Efter ett tag kom några fiskar patrullerande ca 10m ut från land och visade sig i regelbundna vak. Jag fick ut linan perfekt i deras väg och en fisk steg direkt och tog den ena flugan, en myrimitation. Tyvärr lyckades jag inte få fast den, men fick känna på tyngden en kort stund. Efter detta avtog vaken ganska snabbt så jag knöt ett nytt tackel med två våtflugor och svingade på utan någon ytterligare kontakt med fisk.

Jag avslutade sista halvtimman med sjunklina och stora flugor, men inte heller detta lockade någon till hugg.

Precis när jag skulle lämna sjön kom en regnbåge flygande ur vattnet i ett mäktigt språng. Hela fisken visade sig ett tag och när den landade någon meter längre bort så skapade det rejäl oreda på den nyss så blanka vattenytan. Det är inte utan att det kändes som en ren maktdemonstration från sjöns regnbågar som kanske tackade för en god, men ojämn, fight. :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar