söndag 25 april 2010

Hökensåspremiär 2010

Äntligen dags för fiskepremiär. Fiskesuget är som vanligt otroligt stort så här på vårkanten. Klockan ringde 04:25 och vid klockan 5 stod fiskebroder Magnus utanför och hämtade upp mig för avfärd till Hökensås. En kall men mycket vacker morgon fick vi. Det blev den sedvanliga tjärnen och på plats fanns redan Andreas och Gabriel.Som vanligt startades morgonen med riggning av spö och sedan en stunds prat och kaffe. Klockan 6 small kanonskottet och ett ivrigt spöviftande startade hos alla fiskare runt sjön, eller förresten inte alla. Magnus tyckte att det var på tok för kallt om händerna och gjorde inte många kast de första 2-3 timmarna.Och visst, kallt om framförallt fingrarna var det verkligen. En blöt och kall lina mot vänsterhanden och minusgrader är ingen riktigt lyckad kombination. Dessustom krävdes rensning av is i spöringarna lite då och då.

Men vad gör väl det när fisken nappar. Det tog inte många minuter innan Andreas spö bugade sig och efter en stunds drillning landades en fin regnbåge på ca 1.5kg. Själv fick jag också relativt omgående en regnbåge vilket såklart kändes mycket härligt.


Prästen är framme efter att Gabriel landat sin första regnbåge på fluga. Gabriel som jag sedan hörde lyckades kroka en fin regnbåge på 2.5kg i Lilla Havssjön. En mycket stabil insats från en nybliven flugfiskare.

Förmiddagen förflöt i ett lugnt tempo och jag måste säga att jag börjar lära mig av min fiskementor Magnus hur fiske ska bedrivas. Det vill säga med att inte fiska utan att sitta och njuta i solen och dricka kaffe och prata. Viktiga samtalsämnen för dagen var såklart hockey och därtill de obligatoriska återblickarna på sköna fiskeminnen.


Framåt 10-snåret var det så varmt och skönt att även Magnus kunde tänka sig att fiska lite. Han jämförde sig själv med en storskytt/sniper i fotboll/ishockey, som inte behöver många chanser för att göra mål. Måste säga att han satte ganska stor press på sig själv då, men pallade trycket. Det behövdes inte många kast innan Magnus första fisk satt på kroken :-)Strax innan lunch åkte Andreas och Gabriel vidare och Tord kom förbi. Tord hade haft ett mycket bra fiske i Havssjön och varit helt ensam där. Kvoten med fisk var redan fylld så Tord kom utan spö. Dagen avslutades med sköna samtal med Tord och Magnus och själv drog jag ytterligare några fiskar. Totalt blev det 6 regnbågar för min del denna härliga fiskedag.En hamburgertallrik vid fiskecentret avslutade sedan en härlig fiskepremiär.

1 kommentar:

  1. Verkligen fina bilder du/ni tagit!Kul att du uppdaterat bloggen, kämpa på med den!

    SvaraRadera